Upoznajte svijet mora i oceana: upišite Znanost o moru

Na Fakultetu prirodnih znanosti (FPZ) nudimo studij Znanosti o moru, gdje studenti dobivaju detaljno razumijevanje morskih ekosustava i stječu praktična znanja potrebna za analizu, interpretiranje i razumijevanje složenih procesa u moru te za njegovu zaštitu.


Studijski programi

Kvalitetan studijski program

Naš interdisciplinarni studij Znanost o moru jedinstveni je takav program u širem sveučilišnom okružju, a namijenjen je studentima s interesom za biologiju mora, oceanografiju te održivo upravljanje i zaštitu morskih ekosustava. Teme koje studij pokriva:
 • oceanografija i procesi u morskim ekosustavima
 • biologija mora i raznolikost života u moru
 • kako mora i oceani utječu i oblikuju život na Zemlji
 • status morskih ekosustava i utjecaj klimatskih promjena
 • biološki resursi mora i biotehnologija
 • zaštita i održivo upravljanje morskim ekosustavima
 • znanost, istraživanja mora i ronjenje

Znanost o moru

Sveučilišni prijediplomski studij

180 ECTS, 3 godine

Zašto odabrati nas

Interaktivna nastava, laboratorijske i terenske vježbe te vrhunski tim predavača i znanstvenika omogućit će stjecanje modernih i kompetitivnih znanja.

Video vodič o fakultetu
ERASMUS+ PROGRAM

Provedi semestar na
uglednim međunarodnim
sveučilištima

Studiraj u Puli i putuj svijetom zahvaljujući našoj međunarodnoj suradnji sa 70+ partnerskih institucija diljem svijeta.

Saznaj više o programu

None
None
None
None

Madeira, Španjolska 2020/2021

"Htjela bih reći da je za mene ovo bilo jedno posebno i nezamjenjivo iskustvo. Program mobilnosti ne samo da je ispunio sva moja očekivanja, već mi je pružio i više od toga. Savjetujem svim studentima, koji su u mogućnosti, da barem jednom otiđu na program mobilnosti."

 • Ivana Samardžić
  FIFPU

Madeira, Španjolska 2020/2021

"Moje Erasmus iskustvo u Portugalu (Madeira) bilo je odlično najviše zbog osobnog razvoja kojeg sam stekao upoznavanjem novih ljudi, kultura, jezika i svega ostalog što se veže uz program razmjene studenata. Također, studiranje u drugoj državi pružilo mi je uvid u drugačiji pristup studiranju i studentskom životu. Zahvaljujući Erasmus mobilnosti proveo sam semestar studirajući na prekrasnom otoku, uživajući u svim blagodatima tog mjesta i samog Erasmus programa!"

 • Karlo Stovrag
  FET
Upisi

Uključite se u naša istraživanja usmjerena u područje oceanografije i procesa u morskim ekosustavima, bioraznolikosti i primjene ekologije mora, biotehnologije te održivog upravljanja i očuvanja morskih ekosustava.


Upisi

Upiši Znanost o moru

Više o uvjetima upisa možete pročitati u tekstu Natječaja. Prijave za upis i razredbeni postupak vrše se elektroničkom prijavom putem Nacionalnog informacijskog sustava za prijave na visoka učilišta (NISpVU) - Postani student.

Upoznaj pulu

Studiraj u Puli

Pula je atraktivna i omiljena lokacija za studij, pravi studentski grad! Uz brojne studijske programe nudi mogućnost brzog pronalaska zaposlenja u jednoj od najrazvijenijih regija u zemlji, kao i mogućnost rada uz studij.

Istra i Pula odredišta su koja nude pregršt zabavnih, sportskih, kulturnih i drugih sadržaja za mlade u opuštenoj mediteranskoj atmosferi prelijepih plaža i prirodnih ljepota kojima obiluje jug istarskog poluotoka.