Vaša budućnost u
informatičkoj industriji
započinje ovdje!

Fakultet informatike u Puli izvodi najmoderniji redovni i online izvanredni developerski studij u Hrvatskoj. FIPU prati tehnološke trendove te usko surađuje s gospodarstvom: organizira stručnu praksu, pozvana predavanja i provodi zanimljive znanstvene i stručne projekte. Naši inovativni i dinamični studijski programi koriste napredne tehnologije poput TensorFlow, Flask, Django, SQLAlchemy, Postgres i Vue.js, pripremajući vas za uspješnu karijeru u svijetu tehnologije.


STUDIJSKI PROGRAMI

Suvremeni i inovativni studijski programi

FIPU je važan centar otvorenog stjecanja i kolanja znanja, ideja, vještina te znanstvenog i tehnološkog razvoja. Na FIPU-u nudimo širok spektar suvremenih kolegija koji pokrivaju područja poput:
 • Funkcijsko programiranje
 • Sustavi poslovne inteligencije
 • Blockchain aplikacije
 • Dizajn i programiranje računalnih igara
 • Mobilne aplikacije
 • Dinamičke web aplikacije
 • Umjetna inteligencija
 • Internet stvari

Redovni studiji informatike:


Informatika

Sveučilišni prijediplomski studij

180 ECTS, 3 godine

Informatika

Sveučilišni diplomski studij

120 ECTS, 2 godine

Informatika nastavni smjer

Sveučilišni diplomski studij

120 ECTS, 2 godine
Online izvanredni studiji Informatike:


Informatika

Prijediplomski sveučilišni studij Informatika (online)

180 ECTS, 3 godine

Informatika

Sveučilišni diplomski studij

Diplomski sveučilišni studij Informatika (online)

120 ECTS, 2 godine

Informatika nastavni smjer

Diplomski sveučilišni studij Informatika - nastavni smjer (online)

120 ECTS, 2 godine

ZAŠTO ODABRATI NAS

Naš najmoderniji redovni i online izvanredni developerski studij osigurava da ste uvijek u toku s najnovijim tehnologijama i industrijom.

Video vodič o fakultetu
ERASMUS+ PROGRAMI

Provedi semestar na
uglednim međunarodnim
sveučilištima

Erasmus+ usmjeren je k jačanju znanja i vještina, mogućnosti zapošljavanja europskih građana, unapređenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta.

Saznaj više o programu

None
None
None
None

Madeira, Španjolska 2020/2021

"Htjela bih reći da je za mene ovo bilo jedno posebno i nezamjenjivo iskustvo. Program mobilnosti ne samo da je ispunio sva moja očekivanja, već mi je pružio i više od toga. Savjetujem svim studentima, koji su u mogućnosti, da barem jednom otiđu na program mobilnosti."

 • Ivana Samardžić
  FIFPU

Madeira, Španjolska 2020/2021

"Moje Erasmus iskustvo u Portugalu (Madeira) bilo je odlično najviše zbog osobnog razvoja kojeg sam stekao upoznavanjem novih ljudi, kultura, jezika i svega ostalog što se veže uz program razmjene studenata. Također, studiranje u drugoj državi pružilo mi je uvid u drugačiji pristup studiranju i studentskom životu. Zahvaljujući Erasmus mobilnosti proveo sam semestar studirajući na prekrasnom otoku, uživajući u svim blagodatima tog mjesta i samog Erasmus programa!"

 • Karlo Stovrag
  FET
UPISI I STIPENDIJE

FIPU je važan centar otvorenog stjecanja i kolanja znanja, ideja, vještina te znanstvenog i tehnološkog razvoja.


Upisi

Upiši se na Informatiku

 

Više o uvjetima upisa na redovni i online izvanredni studij možete pročitati u tekstu Natječaja. Prijave za upis i razredbeni postupak vrše se elektroničkom prijavom putem Nacionalnog informacijskog sustava za prijave na visoka učilišta (NISpVU) - Postani student.

Upoznaj pulu

Studiraj u Puli

Pula je atraktivna i omiljena lokacija za studij, pravi studentski grad! Uz brojne studijske programe nudi mogućnost brzog pronalaska zaposlenja u jednoj od najrazvijenijih regija u zemlji, kao i mogućnost rada uz studij.

Istra i Pula odredišta su koja nude pregršt zabavnih, sportskih, kulturnih i drugih sadržaja za mlade u opuštenoj mediteranskoj atmosferi prelijepih plaža i prirodnih ljepota kojima obiluje jug istarskog poluotoka.